De wijngaarden van La Tour du Bon in Bandol worden door bergketens omgeven en grenzen pal aan de Middellandse zee even ten westen van Toulon. De belangrijkste troef is de mourvèdre, waarvan de rode bewaarwijn wordt gemaakt. Daarnaast produceert men er een toprosé, die ook gemakkelijk bij een stevige maaltijd kan worden ingezet en een zeer delicate, zeldzame witte wijn.
De wijnen van La Tour du Bon zijn stuk voor stuk culinair breed inzetbaar. Maar dit zijn nou eens een keer onze absolute favorieten bij de drie top Bandol-wijnen:
Bij de Domaine de la Tour du Bon Bandol Rouge: Reebiefstuk Saint Hubert.
Bij de Domaine de la Tour du Bon Bandol Blanc: Bouillabaisse.
Bij de Domaine de la Tour du Bon Bandol Rosé: Boeuf Stroganoff.
Volgens Perswijn Magazine is onze wijnwinkel in Zwolle de (om)rit meer dan waard, maar u kunt uw Bandol wijn van La Tour du Bon nu ook veilig en eenvoudig online kopen via onze webwinkel Mondovino.nl. Wij bezorgen aan huis via PostNL.
Franse rosé met de verfijnde geur van framboos en lichte kruiden. De smaak is vol, sappig en evenwichtig: erg lekker bij schaal- en schelpdieren, gegrilde vis en gevogelte.
Getest door Hubrecht Duijker
"Binnen Bandol, op ongeveer 150 meter boven de betrekkelijk nabije Méditerranée, bevindt zich Domaine de la Tour du Bon..." Lees meer
Franse rode wijn, gemaakt van de mourvèdre-, grenache- en cinsaultdruif. Kruidig, fruitig aroma en een volle, krachtige smaak. Deze pittige wijn is heerlijk bij gegrild vlees of wild.