Niet iedereen heeft, zoals Heer Bommel, vandaag de dag een kasteel met bijbehorende kelder als bezit. Dit hoeft een wijnliefhebber echter niet te verhinderen om wat flessen weg te leggen. Kelder of geen kelder? Hier volgen onze bewaartips.
Opvliegende flamingo's, wuivend helmgras, zinderende zoutbanken, wegschietende wilde paarden en heel veel wijn voor uw geld. Welkom in de wereld van Costières de Nîmes!
Bij Mondovino zijn ze gek op de horeca. Of het nu om het lokale driesterrenrestaurant gaat of om een eetcafé. Als ze maar met overtuiging en vakmanschap worden uitgebaat. Met Café De Tagrijn hebben de Mondovino's wel een hele speciale band.
De rode wijn van Château Musar staat al vanaf dag één bij Mondovino op de planken. Het is dé iconische wijn uit het oostelijk deel van het Middellandse Zeegebied. Een wijn met een X-factor, met een welhaast ontembare geest.
Iets te vieren? Probeer eens een Corpinnat! Een wat? Corpinnat is een klein clubje ambitieuze cavaproducenten, die de beste cava willen maken. Daar is de familie Sabaté i Coca inmiddels heel succesvol in. Muy bien!
Hubrecht Duijker is de eerste fulltime wijnschrijver van ons land. Er staan meer dan 100 titels op zijn naam, een wereldrecord. Wij brengen een ode aan deze eminence grise van wijnminnend Nederland.
De lekkerste zoete saus voor over de pannenkoeken ontdekten we in Portugal. Het meest simpele recept ter wereld, maar waarom gebruiken de Portugezen er hun Late-bottled vintage port voor?