Voor vier personen:
12 tijgergarnalen (grootste soort; gepeld en darmkanaal verwijderd)
2 el olijfolie
zout
Salsa:
2 rijpe avocado's, het vruchtvlees in blokjes
2 el limoensap
1 limoen in 8 partjes gesneden
1 teen knoflook, geperst
1 groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gehakt
2 el gehakte korianderblaadjes
Bereiding:
Doe voor de avocadosals alle ingrediënten - behalve de limoenpartjes - in een kom en schep alles voorzichtig door elkaar.
Verhit een grillpan, meng de garnalen met olijfolie en een snuf zout en grill ze 3 à 4 minuten. De dit afhankelijk van het formaat pan in twee of drie etappes. Leg de garnalen op een bord, schep de salsa ernaast met limoenpartjes.
Eet en vooral drink smakelijk door de albariñno bij te schenken.
Bronvermelding: Wijn & Spijs door meneer & mevrouw Hamersma - 2015
Frisse en aromatische, droge witte wijn uit Rías Baixas. Voor veel Spanjaarden de perfecte wijn bij schaal en schelpdieren maar in Nederland ook als aperitief inzetbaar!
Aangename Albariño uit Rías Baixas
"Albariño is het nobele ras uit het groene Galicië in Noordwest-Spanje. Deze witte wijn uit Rías Baixas is karaktervol, geparfumeerd met een licht kruidig aroma dat tegelijk fruitig als floraal is..." Lees meer