Tijgergarnalen met een avocadosalsa

Voor vier personen:

12 tijgergarnalen (grootste soort; gepeld en darmkanaal verwijderd)
2 el olijfolie
zout

 Salsa:

2 rijpe avocado's, het vruchtvlees in blokjes
2 el limoensap
1 limoen in 8 partjes gesneden
1 teen knoflook, geperst
1 groene peper, zaadjes verwijderd en fijn gehakt
2 el gehakte korianderblaadjes

Bereiding:
Doe voor de avocadosals alle ingrediënten - behalve de limoenpartjes - in een kom en schep alles voorzichtig door elkaar.
Verhit een grillpan, meng de garnalen met olijfolie en een snuf zout en grill ze 3 à 4 minuten. De dit afhankelijk van het formaat pan in twee of drie etappes. Leg de garnalen op een bord, schep de salsa ernaast met limoenpartjes.

Eet en vooral drink smakelijk door de albariñno bij te schenken.

 

Bronvermelding: Wijn & Spijs door meneer & mevrouw Hamersma - 2015

Klassieke witte topper uit Rías Baixas!

Veiga da Princesa Rías Baixas Albariño 2023

Frisse en aromatische, droge witte wijn uit Rías Baixas. Voor veel Spanjaarden de perfecte wijn bij schaal en schelpdieren maar in Nederland ook als aperitief inzetbaar!

Jonquille Schepel

Aangename Albariño uit Rías Baixas

"Albariño is het nobele ras uit het groene Galicië in Noordwest-Spanje. Deze witte wijn uit Rías Baixas is karaktervol, geparfumeerd met een licht kruidig aroma dat tegelijk fruitig als floraal is..." Lees meer

15,5
Perswijn
2022
Perswijn: 15,5 punten

Aromatisch, bloemig, tropisch fruit, mandarijn, limoen, fris, zuiver, fraaie zuren, spanning, elegant
9-
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 9-

Presteert ook met deze nieuwe oogst weer naar verwachting. Of betere gezegd: net daarboven. Filevorming, met name bij de koeler met Veiga da Princesa. Kan hoogstens tot overconsumptie leiden.
Perswijn
2021
Perswijn: 4,5 sterren

Open, jeugdig, limoen, kamperfoelie, fris, mooi zuur, balans, elegant

16,40

Vanaf 12 flessen 15,03 per fles

Even geduld a.u.b.