Canard à l'orange

Voor vier personen:

2 eendenborsten
aluminiumfolie
sap van 3 sinsaasappels
1 dl Grand Marnier
1 kruidnagel
1 eetlepel honing
1 hele broccoli
2 tl crème fraiche
zout

Bereiding:
Kook de broccoli gaar en pureer vervolgens met een vork en meng met 2 theelepels crème fraiche. Snijd het vlees schoon, snijd eventuele haren of veren weg uit het vet. Snijd de vliezen en eventueel bloed weg van het vlees. Snijd het vet om de 0,5 cm met een scherp mes tot op het vlees, haaks op de lengterichting. Hiertussen kan je later makkelijk trancheren. Bak de een op de huid 4 tot 6 minuten en bak vervolgens de eend 2 tot 4 minuten op het vlees. Voor het bakken van een tamme, vette eend gebruik je geen extra boter, maar voor (wilde) eenden met weinig vet gebruik je een klein klontje. Haal de eenden uit de pan, en bestrooi ze met licht zout. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze even rusten. Laat de jus met de jus d'orange, de Grand Marnier, de honing en de kruidnagel doorkoken. Laat de saus inkoken tot deze een mooie stroperige dikte heeft bereikt. Snijd de eend in mooie plakjes en serveer met de broccolipuree en de saus.

 

Bronvermelding: Buitengewoon aan tafel in Zutphen en Bronckhorst

Rijpe spicy kersen, mooie milde zuren, fluweelzachte finale!

Stefano Accordini Veneto Tempus 2022

Volrode wijn met een krachtig aroma van gekonfijt fruit, kruiden en koffietonen. De smaak is zwoel, de afdronk kruidig en pittig. Heerlijk bij vlees met kruidige saus of na de maaltijd met fijne kaas.

8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Merlot met z'n stoere lederaroma. Werkt wonderwel. Geeft de kruidige geuren van corvina een stevige ondergrond zonder ze te overheersen.
14,5
Perswijn
2021
Perswijn: 14,5 punten

Fruitig, frambozen, kersen, kruidig, fris, gemakkelijk

11,70

Vanaf 12 flessen 10,73 per fles

Soepele, toegankelijke stijl Cahors!

Château Lamartine Cahors Tradition
Alleen in webshop

Château Lamartine Cahors Tradition 2020

Volrode wijn uit Frankrijk, gemaakt van cot- en merlotdruiven. Het aroma is fris en fruitig, met nuances van aardbeien en bessen. De volle, soepele smaak past goed bij gevogelte of fijne roomkazen.

92
James Suckling
2020
JamesSuckling.com: 92 punten

It’s medium-bodied with fine, firm tannins. Juicy at the center yet it is structured at the edges with a serious hit of tannins flowing into the flavorful finish.
Perswijn
2019
Perswijn: 3,5 sterren

Kruidig, munt, rode bessen, zuren, levendig, bitters, tannine
16-
Jancis Robinson
2019
JancisRobinson.com: 16- punten

More fruit on the nose than on the palate, but the fruit is there, neat and firm, tucked well back behind the tannins, and it just needs a couple of years.
90
Decanter
2019
Decanter: 90 punten

Lifted graphite and ripe blackberry aromas. Fresh, mouth-filling palate, generous tannins, and a long, silky finish.

12,95

Vanaf 12 flessen 11,87 per fles

Even geduld a.u.b.