Voor vier personen:
500 gram rundergehakt
100 gram plakjes salami, gesneden in kleine reepjes
300 gram groene knoflookolijven
1 prei
1 rode paprika
1 bakje taugé
2 kleine blikjes tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
2 tenen knoflook
2 theelepels oregano
500 spaghetti
olijfolie
peper
zout
Bereiding:
Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak het gehakt rul. Voeg peper en zout toe en roer om. Kook intussen de spaghetti al dente. Snijd de prei in ringen van 0,5 cm dik en snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg de prei toe als het gehakt gaar is en roer gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de paprikablokjes en 1 geperste knoflook toe en roer om. Snijd de gepelde tomaten in kleinere stukjes en voeg met niet te veel sap toe aan het geheel. Roer vervolgens 2 blikjes tomatenpuree door het mengsel. Voeg eerst de salamireepjes en vervolgens de chilisaus toe en roer weer om. Maak het geheel af door de saus te roeren en daarna pas de oregano.
Uitserveren:
Dresseer het bord eerst met de spaghetti, schep met een lepel de saus eroverheen en garneer af met de taugé.
Serveertip:
Serveer bij dit gerecht groene knoflookolijven. Nog lekkerder: bak het gerecht de volgende dag op!
Bronvermelding: Bijzonder gewoon aan tafel in Zutphen en BronckhorstVolle, geurige rode wijn met een intens eikenhoutaroma, rijp rood fruit en karameltonen. De smaak is zacht en rond. Lekker bij ossobucco of pasta met rijke saus.
De luxe vatrijping maakt de wijn helemaal af
"Luxe, eikengerijpte rode wijn gemaakt van de Bordeaux-druiven cabernet sauvignon en merlot en aangevuld met lokale druif refosco..." Lees meer
Volle, intense rode wijn uit Italië, met een geurig eikenhoutaroma met rijp rood fruit en karameltonen. De smaak is lekker zacht. Heerlijk bij ossobucco of pasta met rijke saus.
Flesinhoud: 1500 ml