Reebiefstuk Saint Hubert

Voor 4 personen:
4 reebiefstukjes à 150 gram per persoon
2 dl port
1,5 dl gevogeltefond
100 gr shiitake en oesterzwammen
roomboter
olijfolie
peper
zout

Rode portsaus:
Snijd de shiitake en oesterzwam in reepjes. Smoor (niet bakken!) de shiitake met een klein beetje roomboter in de pan. Voeg de port en de gevogeltefond toe en laat dit geheel inkoken tot 3/4 van het oorspronkelijk volume aan de saus. Snijd de ontbijtkoek in kleine dobbelsteentjes en voeg deze toe aan de saus voor de binding. Breng eventueel op smaak met zout.

Reebiefstuk:
Doe in een koekenpan een flinke klont roomboter en een scheut olijfolie. Laat het geheel warm worden, totdat er een mooie bruine schuimlaag ontstaat. Bestrooi de biefstuk met een klein beetje peper en zout en leg deze in de pan. Bak beide kanten mooi bruin op hoog vuur. Zet vervolgens het vuur laag en bak iedere kant ongeveer 2 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees).

Serveertip:
Serveer de reebiefstuk met stoofpeertjes, rode kool of spruitjes. 
 

Met dank aan Liesbeth Bakker. Zij is mede-eigenaresse van Hotel Bakker in Vorden. Voor ons is dit dé huiskamer van onze geliefde Achterhoek. En het adres in het wildseizoen!
 

Bronvermelding: Bijzonder gewoon aan tafel in Zutphen en Bronckhorst

Niet alle Franse Grand Cru Classé wijnen komen uit de Bordeaux of Bourgogne.

Domaine de Rimauresq Côtes de Provence Cru Classé Rouge
Alleen in webshop

Domaine de Rimauresq Côtes de Provence Cru Classé Rouge 2019

Rimauresq is voornamelijk bekend geworden door zijn prijswinnende rosé. Het terroir (zand- en kalkgronden) met een koele noord-west-expositie zorgt voor een relatief lange en vooral evenwichtige rijping van de druiven met een uitstekende zuur-suiker balans.

23,95

Vanaf 12 flessen 21,95 per fles

Hier gaat je hart sneller van kloppen!

Domaine de la Tour du Bon Bandol rouge 2021

Franse rode wijn, gemaakt van de mourvèdre-, grenache- en cinsaultdruif. Kruidig, fruitig aroma en een volle, krachtige smaak. Deze pittige wijn is heerlijk bij gegrild vlees of wild.

92
Revue du Vin
2019
La Revue du Vin de France: 92 punten

Haute concentration de fruit. Une sensation argileuse déroule une matière pulpeuse profonde, dominée par un mourvèdre de haut niveau. Les épices parfument la finale sensuelle. Déjà irrésistible.

36,55

Vanaf 12 flessen 33,50 per fles

Even geduld a.u.b.