Voor 4 personen:
4 reebiefstukjes à 150 gram per persoon
2 dl port
1,5 dl gevogeltefond
100 gr shiitake en oesterzwammen
roomboter
olijfolie
peper
zout
Rode portsaus:
Snijd de shiitake en oesterzwam in reepjes. Smoor (niet bakken!) de shiitake met een klein beetje roomboter in de pan. Voeg de port en de gevogeltefond toe en laat dit geheel inkoken tot 3/4 van het oorspronkelijk volume aan de saus. Snijd de ontbijtkoek in kleine dobbelsteentjes en voeg deze toe aan de saus voor de binding. Breng eventueel op smaak met zout.
Reebiefstuk:
Doe in een koekenpan een flinke klont roomboter en een scheut olijfolie. Laat het geheel warm worden, totdat er een mooie bruine schuimlaag ontstaat. Bestrooi de biefstuk met een klein beetje peper en zout en leg deze in de pan. Bak beide kanten mooi bruin op hoog vuur. Zet vervolgens het vuur laag en bak iedere kant ongeveer 2 minuten (afhankelijk van de dikte van het vlees).
Serveertip:
Serveer de reebiefstuk met stoofpeertjes, rode kool of spruitjes.
Met dank aan Liesbeth Bakker. Zij is mede-eigenaresse van Hotel Bakker in Vorden. Voor ons is dit dé huiskamer van onze geliefde Achterhoek. En het adres in het wildseizoen!
Rimauresq is voornamelijk bekend geworden door zijn prijswinnende rosé. Het terroir (zand- en kalkgronden) met een koele noord-west-expositie zorgt voor een relatief lange en vooral evenwichtige rijping van de druiven met een uitstekende zuur-suiker balans.
Franse rode wijn, gemaakt van de mourvèdre-, grenache- en cinsaultdruif. Kruidig, fruitig aroma en een volle, krachtige smaak. Deze pittige wijn is heerlijk bij gegrild vlees of wild.