Voor 4 personen
Crêpes
2 eieren
1,5 el poedersuiker
35 gr bloem
50 gr gesmolten boter
75 gr koffieroom
50 gr melk
50 gram slagroom
1 schil van een sinaasappel
Saus
75 gr suiker
75 ml sinaasappelsap
15 ml Grand Marnier
2 partjes sinaasappel
1 zeste (buitenschil) van een sinaasappel
1 rasp van een sinasappel
CRÊPES
Meng de gesmolten boter en alle ingrediënten voor de crêpes met een staafmixer in een kom. Bak de crêpes vervolgens in een koekenpan met een anti-aanbaklaag zonder boter. Vouw de crêpes in een driehoek.
SAUS
Karamelliseer de suiker in een koekenpan met dikke bodem. Verwarm de suiker op zeer laag vuur en laat het langzaam smelten. Na verloop van tijd zal de suiker op enkele plekken gaan verkleuren. Roer gedurende het karamelliseringsproces vooral niet in de pan. Voeg, zodra de suiker volledig vloeibaar is geworden, de zeste van de sinaasappel toe en blus af met Grand Marnier. Giet vervolgens de sinaasappelsap in de pan om het flamberen te stoppen. Voeg daarna de rasp van de sinaasappel toe. Laat de saus inkoken. Wanneer de saus een mooie dikte heeft bereikt, kan men de partjes sinaasappel toevoegen. Leg de crêpes in de saus. Haal ze uit de pan en serveer ze op een bord met een bolletje vanilleijs.
Volzoete, frisse mousserende witte wijn uit Italië, met de intense geur van muskaatdruiven en lychees. Heerlijk bij desserts met fruit, ijs of gebak, maar ook erg lekker buiten de maaltijd om.
Moscato d'Asti met vlinders-in-je-buik-garantie!
"De licht parelende Moscato d'Asti, heeft een heldere strogele kleur en de bijzonder intense geur van muscat..." Lees meer
Franse witte wijn met een fruitig aroma van verse muscatdruiven en lychees en een krachtige smaak. Goed gekoeld een lekker aperitief, maar ook heerlijk bij desserts met vers fruit.