Voor 2 personen:
1 grote geschilde aardappel, gesneden in blokjes
3 sjalotten
2 paprika's, rood en groen
1 theelepel vers geraspte gember
2 stengels citroengras, in stukken van ca. 10 cm gesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
½ rode chilipeper, zonder zaadjes
1 theelepel korianderzaad, fijngestampt
1 theelepel kurkuma of kerriepoeder
250 gram kipfilet, gesneden in blokjes
1 blok santen of 300 ml kokosmelk
250 ml kippenbouillon, van tablet
15 gr verse koriander
1 snufje zout
kokosolie
Bereiding:
Laat 1 eetlepel kokosolie in de pan goed heet worden en bak hierin de in blokjes gesneden aardappel en kip even aan tot ze verkleuren. Haal de aardappel en de kip uit de pan en laat dit mengsel op keukenpapier uitlekken. Verhit nogmaals 1 eetlepel kokosolie in de pan en bak hierin circa 5 minuten de paprika's, de sjalotjes, de gember, het citroengras, de knoflook en de chilipeper. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit nog even 2 minuten mee. Voeg daarna de kip en de aardappel toe en bak ook deze even 2 minuten mee. Voeg het blok santen, de kippenbouillon en een snufje zout toe en laat het geheel circa 30 minuten met de deksel op de pan sudderen. Haal het citroengras uit de curry. Garneer de curry met verse korianderblaadjes en serveer met witte rijst.
Droge witte wijn uit Frankrijk, met een intense muskaatgeur en een volle, zachte smaak. Fantastisch als aperitief, maar ook lekker bij kaasfondue, zuurkool of asperges.
Getest door Hubrecht Duijker
"Een kleine explosie van geur en smaak, dat geeft de Muscat Petits Grains van Domaine de l’Arjolle..." Lees meer
Droge witte wijn uit Zuid-Afrika, met de geur van citrus, kruisbessen en rijp fruit en een frisdroge smaak. Heerlijk als aperitief of bij kleine hapjes, maar ook een prima begeleider van visschotels.
Getest door Hubrecht Duijker
"De hoogste wijngaarden van westelijk Zuid-Afrika, gelegen tussen 950 en 1100 meter, zijn die van de ‘ward’ ofwel wettelijk erkende streek Cederberg..." Lees meer