Voor 4 personen:
1 ui, fijn gesneden
1 teen knoflook
300 gram Arborio risottorijst
450 pompoen, in blokjes
1 reepje citroenschil
1,2 liter bouillon
5 eetlepels olijfolie extra vergine
1 glas droge witte wijn
20 gram roomboter
3 eetlepels Parmezaanse kaas
peper en zout
Bereiding:
Zet een grote koekenpan, met 4 eetlepels olijfolie, op matig hoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en laat deze goud bruin worden. Haal vervolgens de knoflook uit de pan. Strooi de risottorijst bij de ui in de pan, roer dit geheel door met een houten lepel. Laat de rijst 1 minuur zachtjes bakken. Gooi het glaasje witte wijn erbij en blijf roeren door de rijst. Giet met een pollepel de bouillon over de rijst als de wijn verdampt is en roer meteen door. Voeg de pompoen toe. Giet vervolgens weer wat bouillon met de pollepel over de rijst en blijf roeren. Herhaal deze laatste handeling ongeveer 15 tot 20 minuten lang. Voeg ondertussen de citroenschil toe. Proef de rijst, deze moet beetgaar oftewel al dente blijven, niet laten doorkoken! Wanneer de rijs al dente is, kan men de pan van het vuur halen. Haal de citroenschil uit de rijst, voeg de roomboter en de Parmezaanse kaas toe en blijf een paar minuten roeren. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel in de pan alvorens de risotto te serveren.
Geurige witte wijn uit Italië, met een fruitig aroma van appel en perzik. De volle, droge smaak past goed bij pasta met paddenstoelen of vis. Ook erg lekker bij gevogelte.
Vrolijk makend, soepel smakend
"Deze Italiaanse witte wijn wordt gemaakt iets ten zuiden van het Gardameer. Mede door de vele toeristen die deze wijn hebben gedronken geniet de Bianco di Custoza een redelijke bekendheid..." Lees meer
Volle, droge witte wijn uit Italië, met een aroma van rijpe gele vruchten en lichte toastnuances. De smaak is vol en romig. Heerlijk bij smaakvolle gerechten met vis, maar ook lekker bij jonge kazen.