Hertenbiefstuk met bospaddenstoelen

Voor 4 personen:
4 hertenbiefstukjes à 150 gram
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
1 eetlepel sjalot, gesnipperd
1 knoflookteen, gehakt
250 gram bospaddenstoelen, schoon in stukken
2 eetlepels whisky
150 ml slagroom

Bereiding:
Verwarm boter en olie in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes om en om bruin voor circa 1 minuut per kant, leg deze dan in een ovenschaal. Bak dan de paddenstoelen verder in de koekenpan voor circa 5 minuten, bak dan voor 1 minuut de sjalot en knoflook mee. Breng de biefstukken op smaak en zet ze in een oven ban 80°C voor circa 10 minuten. Blus de paddenstoelen met 2 eetlepels whisky. Giet de room in de pan en laat dit al roerende uitbruisen en inkoken. Serveer de biefstuk met paddenstoelen. Heerlijk met gekookte spruitjes, aardappelkroketjes en stoofpeertjes.

Tip: Door een combinatie van boter met olijfolie, verbrandt de boter minder snel, maar krijg je toch een mooie kleur!

Bronvermelding: Zwolle kookt - recept Mondovino
  Recept downloaden

Concurrentie voor Bourgogne? Pinot Noir uit Duitsland!

Reichsrat von Buhl Pfalz Spätburgunder Trocken 2021

Elegante Duitse rode wijn met de verfijnde geur van kruiden en kersen. De frisse en zachte smaak combineert goed met gevogelte, niet al te zware stoofschotels, parelhoen of fazant.

16,40

Vanaf 12 flessen 15,03 per fles

Sensuele Spätburgunder!

Weingut Thörle Rheinhessen Saulheimer Kalkstein Spätburgunder 2021

Duitse helderrode wijn met de frisse, aromatische geur van kersen en kruiden en een elegante, fruitige smaak. Fraaie wijn bij gevogelte of milde pasta.

Marco Schepel

Thörle evenaart goede rode Bourgogne

"Hoe je een goede Pinot Noir herkent? Als je je neus niet uit het glas wilt halen..." Lees meer

96
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 96 punten

The red fruit and floral aromas need a moment’s aeration in the glass to catch up, but boy do they. Fantastic combination of concentration and fine tannins.
WineLife
2021
WineLife:

Grote wijn die nog tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. Hij heeft de diepe smaak van donker fruit, zwarte kers en rijpe braam.
9
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 9

Verfijnd en licht, en toch met beide benen op de grond. Net Bourgogne. Met als voordeel dat Rheinhessen veel onbekender is, dus vooralsnog een stuk minder prijzig.
96
James Suckling
2021
JamesSuckling.com: 96 punten

Already the intensity and vibrancy of the sour cherry and forest berry aromas in the nose are astonishing. Yes, there’s some oak in the mix, but it is just the very exciting spice in the soup.

23,20

Vanaf 12 flessen 21,27 per fles

Even geduld a.u.b.