Voor 4 personen:
4 hertenbiefstukjes à 150 gram
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
1 eetlepel sjalot, gesnipperd
1 knoflookteen, gehakt
250 gram bospaddenstoelen, schoon in stukken
2 eetlepels whisky
150 ml slagroom
Bereiding:
Verwarm boter en olie in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes om en om bruin voor circa 1 minuut per kant, leg deze dan in een ovenschaal. Bak dan de paddenstoelen verder in de koekenpan voor circa 5 minuten, bak dan voor 1 minuut de sjalot en knoflook mee. Breng de biefstukken op smaak en zet ze in een oven ban 80°C voor circa 10 minuten. Blus de paddenstoelen met 2 eetlepels whisky. Giet de room in de pan en laat dit al roerende uitbruisen en inkoken. Serveer de biefstuk met paddenstoelen. Heerlijk met gekookte spruitjes, aardappelkroketjes en stoofpeertjes.
Tip: Door een combinatie van boter met olijfolie, verbrandt de boter minder snel, maar krijg je toch een mooie kleur!
Elegante Duitse rode wijn met de verfijnde geur van kruiden en kersen. De frisse en zachte smaak combineert goed met gevogelte, niet al te zware stoofschotels, parelhoen of fazant.
Duitse helderrode wijn met de frisse, aromatische geur van kersen en kruiden en een elegante, fruitige smaak. Fraaie wijn bij gevogelte of milde pasta.
Thörle evenaart goede rode Bourgogne
"Hoe je een goede Pinot Noir herkent? Als je je neus niet uit het glas wilt halen..." Lees meer