Voor 4 personen:
12 sardines
12 takjes rozemarijn
1 citroen
peper en zout
Verwijder van de sardines de schubben door in een emmer met de achterkant van een mes tegen de richting in van de schubben deze te laten losspringen. De emmer zorgt er dan voor dat de schubben niet overal terecht komen. Snij de buik open van de sardines en verwijder de ingewanden. Spoel de sardines en kruid ze dan met peper, zout en citroensap. Spies de sardines op met een takje rozemarijn. Laat ze zo circa 1 uur marineren in de koelkast. Gaar ze op de bbq en serveer met aardappels - liefst gekookt in zeewater, of anders natuurlijk flink wat zeezout met water - en pepersalsa.
PEPERSALSA:
2 pepers, rood
1 paprika, groen
2 knoflooktenen, fijne plakjes
1 eetlepel platte peterselie, gehakt
50 ml olijfolie
Snij de pepers in ringetjes, hou je van heet snij dan de pitjes mee. Snij de paprika in fijne blokjes. Meng dit met alle ingrediënten.
Portugese droge witte wijn met de geur van bloemen en rijp geel fruit. Lekker sappig en evenwichtig van smaak. Goed te combineren met vis, licht kruidige salades of bijvoorbeeld pasta met kip.
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Flesinhoud: 1500 ml
Droge, mousserende witte wijn uit Italië, met de geur van bloemen en fruit en een frisse, volle smaak. Uitstekend als aperitief, maar ook erg lekker bij gerookte vis of oesters.
Flesinhoud: 3000 ml