Voor 4 personen:
225 gram slagroom
100 gram pure chocolade (70% cacao)
2 eiwitten
2 eetlepels suiker
Bereiding:
Klop de slagroom lobbig. Smelt de chocolade, maar laat hem niet heter worden dan handwarm. Haal van het vuur en spatel er 1/3 deel van de room door. Vervolg met nog 1/3 deel room en daarna weer 1/3. Klop de eiwitten luchtig met 2 eetlepels suiker en meng ze als laatste er doorheen. Laat de mousse in kommetjes of glazen zeker 1 uur opstijven in de koelkast en garneer met wat slagroom en chocoladeschaafsel.
Bronvermelding: Zwolle kookt
Krachtige rode wijn uit Frankrijk met een aroma van pruimen en rozijnen en een volzoete, warme smaak. Deze bijzondere wijn smaakt goed bij paté, maar is ook erg lekker bij chocolade-desserts.
Flesinhoud: 500 ml
Originele Vin Doux Naturel
"Dit is de meest gevierde vin doux naturel, Frankrijks antwoord op port, waarin nauwelijks vergist zoet druivensap wordt gestabiliseerd door een flinke scheut neutrale wijnalcohol..." Lees meer
Dieprode Italiaanse dessertwijn. Intens fruitig van geur en vol, mild zoet en krachtig van smaak. Uitstekend bij taart, chocoladekoekjes en de typische Pandorocake uit Verona.
Flesinhoud: 500 ml