Chocolademousse

Voor 4 personen:
225 gram slagroom
100 gram pure chocolade (70% cacao)
2 eiwitten
2 eetlepels suiker

Bereiding:
Klop de slagroom lobbig. Smelt de chocolade, maar laat hem niet heter worden dan handwarm. Haal van het vuur en spatel er 1/3 deel van de room door. Vervolg met nog 1/3 deel room en daarna weer 1/3. Klop de eiwitten luchtig met 2 eetlepels suiker en meng ze als laatste er doorheen. Laat de mousse in kommetjes of glazen zeker 1 uur opstijven in de koelkast en garneer met wat slagroom en chocoladeschaafsel.

 

Bronvermelding: Zwolle kookt
  Recept downloaden

Deze Banyuls verlangt naar chocolade, noten, tutti frutti en pittige kazen!

Cave de l'Abbé Rous Banyuls Valcros 50cl

Krachtige rode wijn uit Frankrijk met een aroma van pruimen en rozijnen en een volzoete, warme smaak. Deze bijzondere wijn smaakt goed bij paté, maar is ook erg lekker bij chocolade-desserts.

Flesinhoud: 500 ml

Marco Schepel

Originele Vin Doux Naturel

"Dit is de meest gevierde vin doux naturel, Frankrijks antwoord op port, waarin nauwelijks vergist zoet druivensap wordt gestabiliseerd door een flinke scheut neutrale wijnalcohol..." Lees meer

12,50

Vanaf 12 flessen 11,46 per fles

"Nostro dolce amico": onze zoete vriend!

Stefano Accordini Recioto della Valpolicella Classico 50cl 2020

Dieprode Italiaanse dessertwijn. Intens fruitig van geur en vol, mild zoet en krachtig van smaak. Uitstekend bij taart, chocoladekoekjes en de typische Pandorocake uit Verona.

Flesinhoud: 500 ml

WineLife
2021
WineLife:

Vol met het vlezige van rijpe kers, zoet van rozijn, cacao, een avontuurlijk bittertje, en een fluweelzacht mondgevoel. Gemaakt voor bij chocoladedesserts.

32,70

Vanaf 12 flessen 29,98 per fles

Even geduld a.u.b.