Lekkere wijn recepten

Chocolade pistache bonbon

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g chocoladebescuitjes
  • 80 g boter
  • 400 g pure chocolade (minimaal 72% cacao), in kleine stukjes
  • 150 ml slagroom
  • 125 g ongezouten, gepelde pistachenoten, in grove stukjes

Extra: keukenmachine, met plasticfolie bekleed vierkant bord

Bereiding
Mix de biscuitjes en de boter enkele sec in de keukenmachine op hoge snelheid. Verdeel over een bord. Verwarm de slagroom. Doe de chocolade in een andere pan en giet al roerend de warme slagroom erbij. Roer tot een egale massa. 
Voeg ¾ van de pistachenoten toe. Roer goed door en giet op het bord. Verdeel de rest van de pistachenoten erover. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.

Variatie 1
Gebruik walnoten, hazelnoten, pijnboompitten of gedroogde vruchten ipv pistachenoten.

Variatie 2
Vervang de chocoladebiscuitjes door een restje huisgemaakte chocoladetaart.

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - zomer 2014
  Recept downloaden

Ferm en fruitige Ruby Port!

Churchill's Port & Wine Company Ruby Port
Alleen in webshop

Churchill's Port & Wine Company Ruby Port

Fraaie port met een robijnrode kleur en de geur van rijp donker fruit. De smaak is krachtig, pittig en mildzoet. Heerlijk als aperitief maar ook erg lekker in combinatie met stokbrood en kaas.

12,40 per fles

Even geduld a.u.b.