Lekkere wijn recepten

Geitenkaas-courgette wraps

Deze geitenkaas-courgette wraps zijn lekker, gezond én heel makkelijk te maken. Je kunt ze gewoon in de (grill)pan bereiden of op de BBQ. Een heerlijk voor- of lunchgerecht. Of borrelhapje!

Voorgerecht voor 4 personen - bereiden: 35 minuten

Ingrediënten:

  • 500 g courgette
  • 200 g verse geitenkaas van een rol (diameter ca. 5 cm)
  • 3 takjes tijm
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper uit de molen
  • snufje zout

Benodigdheden:

  • snijplank
  • scherp mes
  • keukenpapier
  • koekenpan
  • BBQ of grill(pan)

Bereiding:

  • Was de courgette en snijd hem in de lengte in ongeveer 3 mm dunne plakken
  • Bestrooi met een klein beetje zout, laat 10 minuten intrekken en dep ze dan droog met keukenpapier
  • Verhit in een grote koekenpan 1 el olijfolie en bak daarin op laag vuur de courgetteplakken aan elke kant ongeveer 2 minuten tot ze zacht zijn maar (nog) niet bruin. Laat afkoelen
  • Snijd de geitenkaas in 2 cm dikke plakken
  • Was de tijm, schud droog en pluk de blaadjes
  • Leg 2 plakken courgette kruiselings over elkaar en leg een schijfje geitenkaas in het midden
  • Strooi de tijm over en wat vers gemalen zwarte peper over de geitenkaas en besprenkel met een paar druppels olijfolie
  • Vouw de uitstekende courgetteplakken dicht over de geitenkaas en druk goed aan
  • Smeer de pakketjes in met de resterende olijfolie en rooster ze op de BBQ of in de grill(pan) elke kant 3-5 minuten tot de kaas zacht is
  • Serveer direct en geniet van deze heerlijke vegetarische pakketjes!

Wijn-spijs: Saulheimer Kalkstein SilvanerWeingut ThörleRheinhessen

Waarom een Silvaner bij deze wraps? Door de lage zuurgraad zijn wijnen van de silvanerdruif goed inzetbaar bij gerechten die niet een uitgesproken smaak hebben. Ze vormen zich dan als het ware naar het gerecht. De geitenkaas-courgette wraps zijn heerlijk, maar niet ‘hoog op smaak’, niet heel uitgesproken. De vriendelijke, milde zuren van een Silvaner passen goed bij de milde zuren en het zoetige karakter van de geitenkaas. Het aromatische, licht bloemige van de Silvaner past daarnaast mooi bij de tijm. 

Mild, verfijnde tonen van rijp fruit en licht bloemig. Ook lekker als aperitief of bij (lunch-) salades met kip (ceasar salad!) en bij andere vis- of gevogelteschotels, mits niet te sterk gekruid.

 

Bronvermelding: Anne-Wies van Oosten | Wine & Food nieuws | www.anne-wies.nl
  Recept downloaden

Silvaner met 'soul'!

Weingut Thörle Rheinhessen Saulheim Silvaner Kalkstein 2023

Geurige droge witte wijn uit Duitsland met geurnuances van bloemen, rijpe appel, perzik en licht toast. De smaak is mild, verfijnd en aromatisch. Erg lekker bij verfijnde visschotels of gevogelte.

Perswijn concours
2022
Perswijn Wijnconcours:

Appel, groene kruiden, specerijen, veel sap, goede zuren, kruidig, lang
91
Vinous
2022
Vinous: 91 punten

The palate has a smooth, almost emollient texture, achieved with overnight skin maceration. Lithe but textured, beautiful and subtle. With a highlight of lemon on the finish. (Bone-dry)
92
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 92 punten

This is a very fresh and elegant silvaner that has not a trace of the rusticity that often marks the wines from this grape. Long polished finish with good chalky minerality.
Elsevier
2021
Elsevier:

Strakdroog en tegelijk vol invoelende romantiek. Geurend als een dauwtrappersochtend met de belofte van zonneschijn, avontuur en poëzie.

17,50

Vanaf 12 flessen 16,04 per fles

Even geduld a.u.b.