Lekkere wijn recepten

Geroosterde groenten met notensalsa

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 zoete aardappel, geschild, in plakken van 1 cm
  • 3 rode uien, in ringen van 1 cm
  • 3 bospeen, heel (dunne) of in repen
  • 1 venkel, in plakken
  • ½ bloemkool, de roosjes
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 bosje rucola (15 gram)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 130 °C. 
  2. Vet de groenten in (niet de pan!) met wat olijfolie. Zorg dat de grillpan goed heet is en grill de groenten soort bij soort tot ze een mooie kleur hebben. Leg ze op een ovenschaal.
  3. Gaar de groenten 20 minuten na in de oven. 
  4. Meng voor de notensalsa alle ingrediënten. 
  5. Leg de groenten op een serveerschaal. Bestrooi met zeezout en verse peper. Meng met de notensalsa, verdeel de rucola en kruimel de kaas erover. Besprenkel met wat extra olijfolie

Voor de notensalsa:

  • 65 g walnoten, gehakt
  • ½ rode peper, schoon en fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, zeer fijngehakt of geperst
  • 3 eetl wijnazijn
  • 2 eetl olijfolie
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Expressieve, aansprekende rosé rechtstreeks van de voet van de Mont Ventoux!

Bon Remède Ventoux Signature Rosé 2023

Franse rosé met een zalmroze tint. Het aroma is pittig en fruitig, met licht kruidige nuances. De smaak is vol, droog en aanhoudend. Lekker bij frisse en kruidige mediterrane gerechten en lichte grillgerechten.

8,5
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 8,5

Opgewekte, vrolijk fluitende en fruitende rosé uit Ventoux. Vlezig, kruidig en bepaald niet oppervlakkig. Opmerkelijk wat kersen, frambozen en rode besjes al niet voor je humeur kunnen doen.
Goud
Gilbert & Gaillard
2022
Gilbert & Gaillard International Challenge: Goud

Robe rose clair. Nez discret, minéral, pierre à fusil. En bouche un rosé très léger, aux parfums fruités peu intenses mais à l'équilibre satisfaisant. On apprécie la discrète touche d'agrumes finale.
Perswijn
2021
Perswijn: 3,5 sterren

Zuiver, framboos, perzik, kamille, fors, kruidig, genoeg zuren

8,95

Vanaf 12 flessen 8,20 per fles

Even geduld a.u.b.