Lekkere wijn recepten

Hert met biet, pastinaak en paddestoelen

Voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 4 hertenbiefstukken van 90 gram
  • 4 kleine bieten
  • 2 dl wildjus
  • 150 gram diverse paddestoelen
  • 2 pastinaken
  • Mespuntje gesnipperde sjalot

Voorbereiding:

  • Schil de pastinaken
  • Snijd dunne plakken en steek 20 rondjes uit, blancheer ze gaar
  • Snijd de rest van de pastinaak in blokjes. Kook ze gaar in slagroom en bouillon (+/- 3 dl)
  • Pureer het geheel
  • Kook de bietjes en laten afkoelen in kookvocht
  • Maak de paddestoelen schoon
  • Laat eventuele afsnijdsels in de jus trekken (passeren)

Bereiding:

  • Bak de biefstukken in boter mooi bruin en breng ze op de juiste gaarheid
  • Zout en peperen om het geheel op smaak te brengen
  • Snijd de bieten in gewenste vorm en warm op
  • Bak de paddestoelen met de gesnipperde sjalot

Dresseren:
Doe de puree als basis op het bord en verdeel hier over de andere ingrediënten. De saus aan tafel erbij serveren.

Bronvermelding: PTMD The style magazine - door Robért Verweij - najaar 2013
  Recept downloaden

"Verwarmend krachtig, mild van toonzetting!"

Domaine Bessa Valley Enira Red 2019

Aromatische Bulgaarse rode wijn met de geur van kruiden, specerijen, rijp rood fruit en licht eikenhout. De smaak is vol en zacht. Goed te combineren met kruidige vleesgerechten of harde kazen.

Marco Schepel

Bordeaux uit Bulgarije?

"Dit is één van de verborgen pareltjes in ons assortiment. In de loop der jaren heeft deze rode Bulgaarse wijn steeds meer liefhebbers van goede Bordeaux-wijnen weten te overtuigen..." Lees meer

9-
Hamersma
2018
De Grote Hamersma: 9-

Rood met een grote innerlijke beschaving valt ons ten deel. Rijp, bijna wellustig rood en zwart fruit, veel cassis vooral. Compotezoet, fijne specerij, milde tannines, smeuïg en weldadig.
Goud
Concours Mondial
2018

15,60

Vanaf 12 flessen 14,30 per fles

Californische Zinfandel met structuur en lengte!

Pedroncelli Dry Creek Valley Mother Clone Zinfandel 2021

De Pedroncelli Winery laat zien waarom de goede Californische producenten een plek verdienen in uw wijnvoorraad. Hun zinfandel uit Sonoma County met bijna vijftien maanden eikenhoutrijping is geweldig. Rijp, rond en met voldoende frisheid om ook tijdens de maaltijd spannend te blijven smaken. 

Marco Schepel

Zinfandel, de Californische Primitivo

"In de jaren zestig van de vorige eeuw ontdekten Californische onderzoekers dat de zinfandel identiek is aan de primitivo in Apulië, het gewest dat de hak van de Italiaanse laars vormt..." Lees meer

92
Wine Enthusiast
2021
WineEnthusiast.com: 92 punten

This layered, polished and handsomely oaked wine brims with aromas like vanilla, cinnamon and nutmeg. These lead to lush berry and dark plum flavors on a texture of fine-grained tannins.
90
Wine Enthusiast
2020
WineEnthusiast.com: 90 punten

Smooth, deep and rich, this luxurious, high-octane wine is saturated with ripe berries, blueberries and milk-chocolate flavors wrapped in moderate, melted tannins that lend a plush mouthfeel.
15,5
Perswijn
2019
Perswijn: 15,5 punten

Een krachtig glas, met zoet fruit, kersen, frambozen, chocola, dik en sappig, rijp, met een zoettoon.
WineLife
2019
WineLife:

Nog steeds zit er iets van de moederplant in deze kruidige, krachtige wijn, waarin je naast donker fruit ook duidelijk de houtrijping proeft. Aanrader bij hert, ree en groot rood rundvlees.

22,60

Vanaf 12 flessen 20,72 per fles

Even geduld a.u.b.