Voor dit gerechtje gebruik je hoe dan ook 200 gram pittige kaas (gerijpte of blauwschimmel: manchego, parmezaan, bleu d'auvergne, fourmes d'ambert, reypenaer, old amsterdam of een andere extra belegen goudse)
PORTVIJGEN
12 gedroogde vijgjes
200 ml rode port
100 ml rode wijn
1 kruidnagel
1 kaneelstokje
1 kardamompeul
1 steranijs
Bereiding:
1. Laat de vijgen 2 uur weken in de rode wijn en port, met de specerijen.
2. Verwarm ze zachtjes voor ca. 45 minuten tot ze zwellen en een zachte structuur krijgen.
3. De port dient nu een stroperig karakter te hebben.
4. Serveer met de brokken kaas.
Bronvermelding: Mondovino Wijnkoperij
Zachte, intens amberkleurige sherry getypeerde wijn met een fris aroma van rijp, geel fruit. De volzoete smaak past heel goed bij desserts en gebak, maar ook bij gedroogd fruit en blauwaderkazen.
Flesinhoud: 375 ml
Karaktervol sherry type wijn met een donkere mahoniekleur. Intens van smaak met een vleugje pruimen en chocolade. Heerlijk bij blauwaderkaas en gedroogd fruit, maar ook bij desserts of als topping over ijs.