Ingedriënten
Zo maakt u het:
1. Verwarm de oven voor op 210°C. Braad de blokjes aubergine op laag vuur aan in een beetje olijfolie, samen met de ui, geplette knoflook en tijm. Breng op smaak met zout en peper.
2. Blend het auberginemengsel in een keukenmachine totdat er een gladde pasta is ontstaan. Meng hier de losgeklopte eieren door en vervolgens de room.
3. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en bak het auberginebrood in 30 minuten gaar.
4. Haal het brood voorzichtig uit de vorm en serveer het lauw of koud, eventueel in combinatie met een verse tomatensaus.
Bronvermelding: Château Mourgues du GrèsDe elegante, fruitige rosé van Mourgues du Grès, één van de beste producenten in Costières de Nîmes, is gemaakt van syrah, grenache en mourvèdre. Enige uren schilinweking zorgen voor de iets donkerdere tint.
Getest door Hubrecht Duijker
"‘Wat een lekkere wijn’, riep mijn vrouw spontaan nadat ze een eerste slokje had genomen bij haar lasagne bolognese, ‘wat is het?’. Geen Provence, kon ik uitleggen, maar een rosé uit het zuidelijke Rhône-dal, de buurt van Nîmes..." Lees meer