Lekkere wijn recepten

Pasta vongole

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg vongole (venusschelpen)
  • 400 g verse spaghetti (gekocht of zelf gemaakt)
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 grote teen knoflook, geplet en met wat zeezout gehakt 
  • ½ kleine rode peper, zaadjes eruit en fijn gehakt
  • 2-4 eetl witte wijn
  • 3 eetl bladpeterselie, steeltjes er afgehaald, fijngehakt
  • 1 theel zeezout
  • peterselie voor garnering
  • 4 schijfjes citroen
     

Bereiding

  1. Zet een grote pan met vier liter water op het vuur en breng aan de kook. 
  2. Spoel de schelpen goed af. Gooi exemplaren die open blijven staan weg.
  3. Verhit de olijfolie in een ruime, hoge pan en smoor de knoflook en peper tot de knoflook gaat verkleuren. 
  4. Zet het vuur hoog en voeg de schelpen toe.
  5. Roer regelmatig tot de schelpen opengaan. Gooi schelpen die niet opengaan weg. Voeg dan de wijn, peterselie en het zout toe.
  6. Doe de pasta in het kokende water. Na een paar 2 – 4 minuten is hij gaar. Let op de timing: pasta en vongole moeten ongeveer tegelijktijdig gaar zijn. Giet de past af en breng over in een grote kom.
  7. Kook op hoog vuur de schelpen nog 1-2 minuten tot ze allemaal open zijn en gegaard. De totale kooktijd voor vongele is kort: zo’n 5 – 8 minuten.
  8. Giet eerst het vocht van de vongole bij de spaghetti en schep om zodat het door de pasta wordt opgenomen. Meng dan de schelpen door de spaghetti.
  9. Serveer in diepe borden met wat extra peterselie en een schijfje citroen.
Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Dé Cru Classé Rosé uit de Provence!

Domaine de Rimauresq Côtes de Provence Cru Classé Rosé 2023

Sappige Franse rosé met een subtiel aroma van kruiden en fijn rood fruit. De romige smaak past goed bij salades met vis en olijfolie, gegrilde vis of vleesgerechten.

Marco Schepel

Prijswinnaar pur sang

"Deze Cru Classé uit de Provence wint het ieder jaar glansrijk van al die met bombarie gepresenteerde merkrosé's..." Lees meer

9
Hamersma
2023
De Grote Hamersma: 9

Als je nou toch je geld wilt uitgeven aan Provencerosé, kies dan deze. Je hoeft er niet eens een extra hypotheek voor te nemen. Alles bij elkaar smaakt aangenaam ingetogen. Subtiel.
WineLife
2023
WineLife:

Rijk en ultra-elegant. Kan niet anders dan dat er hier heel zacht en met precisie wordt geperst. Lijkt misschien licht, maar is goed gevuld en daardoor heel geschikt voor bij wat forsere gerechten.
Zilver
Millésime Bio
2023
9
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 9

Buitengewoon subtiel. Wijn met beschaving. Frêle en toch stevig. Fris, elegant, kruidig. Voorzichtig rood fruit, ingetogen geel, milde zonneschijn.

19,20

Vanaf 12 flessen 17,60 per fles

Nu ook in een feestelijke Magnum!

Domaine de Rimauresq Côtes de Provence Cru Classé rosé magnum 2023

Franse rosé met een subtiel aroma van kruiden en fijn rood fruit. De smaak is complex en aanhoudend. Lekker bij Zuid-Franse klassiekers zoals salades met vis en olijfolie, gegrilde vis en vleesgerechten.

Flesinhoud: 1500 ml

Marco Schepel

Prijswinnaar pur sang

"Dit is onze favoriete rosé! Deze Cru Classé uit de Provence wint het ieder jaar glansrijk van al die met bombarie gepresenteerde merkrosé's..." Lees meer

9
Hamersma
2023
De Grote Hamersma: 9

Als je nou toch je geld wilt uitgeven aan Provencerosé, kies dan deze. Je hoeft er niet eens een extra hypotheek voor te nemen. Alles bij elkaar smaakt aangenaam ingetogen. Subtiel.
WineLife
2023
WineLife:

Rijk en ultra-elegant. Kan niet anders dan dat er hier heel zacht en met precisie wordt geperst. Lijkt misschien licht, maar is goed gevuld en daardoor heel geschikt voor bij wat forsere gerechten.
Zilver
Millésime Bio
2023
9
Hamersma
2022
De Grote Hamersma: 9

Buitengewoon subtiel. Wijn met beschaving. Frêle en toch stevig. Fris, elegant, kruidig. Voorzichtig rood fruit, ingetogen geel, milde zonneschijn.

40,95

Vanaf 12 flessen 37,54 per fles

Even geduld a.u.b.