Lekkere wijn recepten

Salade Vigneronne

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Op tafel in: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram worst, bijvoorbeeld verse worst of vegetarische worstjes (saucissons)
  • 200 gram grof geraspte Emmentaler kaas  
  • 10 zoetzure augurken 
  • Eetlepel olijfolie
  • Eetlepel witte wijnazijn of honingazijn 
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Bereid de (vegetarische) worst volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd de worst in kleine stukjes.
  3. Rasp de kaas grof.
  4. Snijd de augurkjes in dunne reepjes.
  5. Meng door elkaar.
  6. Voeg de olijfolie en (honing)azijn toe.
  7. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: ook lekker met (honing)tomaatjes!

Bronvermelding: Foto: © ELPEV - Conseil Vins Alsace
  Recept downloaden

Rinsfrisse Pinot Blanc met voldoende body en milde zuurgraad!

Domaine Fernand Engel Elzas Réserve Pinot Blanc 2023

Franse witte wijn met een fijn, zoet en fruitig aroma en een droge, volle smaak. Erg lekker bij zowel koude visschotels als gepocheerde of gebakken (zee)vis.

Jonquille Schepel

Allemansvriend d'Alsace

"Eén van de meest aangeplante druiven in de Elzas is de pinot blanc. De wijn is zachtfris, soepel en gelijk aan maar milder dan een Chardonnay..." Lees meer

15
Perswijn
2022
Perswijn: 15 punten

Appel, peer, kruidig, zuiver, fruitig, sappig, puur, lekker

12,45

Vanaf 12 flessen 11,41 per fles

Even geduld a.u.b.