Lekkere wijn recepten

Scharfilet met mosterdsaus en sperziebonen

Bereidingstijd: 35 minuten

Benodigdheden: 

-Oven
- Ovenschaal
- Kookpan

Ingrediënten:

- 2 Filets schar 500 gram
- Sperziebonen 

Mosterdsaus:

- 50 gram boter 
- 50 gram bloem
- 200 ml crème fraîche
- 3 eetlepels 
- Franse mosterd
-1 visbouillonblokje

 

Instructies Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de vis uit de verpakking en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
Zet de vis circa 12 minuten in de oven. Was de sperziebonen en verwijder de uiteinden. Kook in 30 minuten gaar.

Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Voeg hier 300 ml water aan toe.
Breng aan de kook. Blijf roeren tot er een gladde massa ontstaat. Voeg ook het bouillonblokje, mosterd en crème fraîche toe.
Roer tot een gladde mosterdsaus. Serveer de scharfilet met de sperziebonen en mosterdsaus. Om het gerecht af te maken, serveer je met gekookte aardappelen. Eet smakelijk!

 

  Recept downloaden

Dé witte specialiteit van Sardinië!

Cantina del Vermentino Monti Vermentino di Sardegna Isola's Bianco 2023

Toegankelijke, soepele frisdroge witte wijn met een verfijnde geur van perzik, peer, meloen, kamperfoelie en anijs. Heerlijk sappig met rijp steenfruit en een verkwikkende frisheid. De finale is mild met nuances van toast en amandel.

FD
2021
Het Financieele Dagblad:

Aangenaam zuiver en fris, een beetje bloemig en ik ontdek er wat suikermeloen in. Hij vult je mond met een stevige, hartige smaak en als je doorslikt is hij lekker sappig en wat salmiakachtig.
9-
Hamersma
2021
De Grote Hamersma: 9-

Frêle mandarijn, lichte kruidigheid, zuiderzon, abrikozenmarmelade, een gemberpepertje en het fris en zoet van een echt vanille-ijsje. Zeer geslaagd.

11,20

Vanaf 12 flessen 10,27 per fles

Even geduld a.u.b.