Stoof met lamsvlees, sinasrasp en abrikoos

Hoofdgerecht 4 personen bereiding: ca. 75 minuten

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel zout
  • 1 chilipeper
  • 1 paprikapoeder
  • 1 kardamom
  • 400 gram lamsvlees
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 deciliter amontillado sherry
  • 1 deciliter water
  • 200 gram abrikozen

Bereiden

  • Rasp de schil van 1 sinaasappel.
  • Meng sinasrasp, 1 theelepel zout, wat chilipeper, paprikapoeder en een snufje kardamom door elkaar.
  • Wrijf 400 gram in stukjes gesneden lamsvlees hiermee in.
  • Verwarm in een braadpan 1 à 2 eetlepels olijfolie.
  • Fruit hierin 1 fijngesneden ui en 2 gehakte knoflooktenen in 2 minuten zacht.
  • Voeg het vlees toe en bak rondom lichtbruin.
  • Voeg 1 deciliter amontillado sherry en 1 deciliter water toe en breng tegen de kook aan.
  • Draai het vuur laag en laat 30 minuten sudderen.
  • Snijd intussen 200 gram gedroogde abrikozen in stukjes.
  • Doe die na een half uur bij het vlees en stoof nog circa 35 minuten tot het vlees gaar is.
  • Voeg eventueel wat sherry of water toe.
  • Breng op smaak met zout, peper en een scheutje sinaasappelsap.

Bodegas Piqueras Almansa Old Vines Garnacha 
Deze volrode wijn zit vol rijp fruit met een hint van zwoele kruidigheid door de rijping in eikenhouten vat. Dat combineert goed met pittige stoofschotels met een onopvallend zoetje, zoals deze geurige stoof met stukjes abrikoos. De afdronk is fris met de aangename stroefheid van rijpe tannine waarmee hij de smeuïge stoof een beetje stevigheid geeft.

Bronvermelding: Foodteam
  Recept downloaden

Onverslaanbaar goede prijs-kwaliteitverhouding!

Bodegas Piqueras Almansa Old Vines Garnacha Tintorera 2021

Dieprood van kleur en uitbundig van geur, met bramen, licht eikenhout en wat geroosterde koffietonen. De smaak zet rond, zacht en aromatisch in; de afdronk is kruidig en soepel. Geurige, volle rode wijn, prima bij kruidige gerechten, zowel koude voorgerechten als stoofgerechten.

Hubrecht Duijker

Getest door Hubrecht Duijker

"Een van de weinige Spaanse producenten die van alleen garnacha tintorera (een kleur gevende garnachavariant) wijnen maakt, is Bodegas Piqueras in Almansa, even oostelijk van de Spaanse Hoogvlakte en 60 kilometer van de kust..." Lees meer

90
Cameron Douglas MS
2021
Cameron Douglas MS: 90 punten

A dry, full-bodied wine touches the palate first, there’s no mistaking the heat of alcohol that follows. Well made, dry and rich in flavours.
91
James Suckling
2019
JamesSuckling.com: 91 punten

Sweet blackberries, dried strawberries and some peppery spices. Generous, with some sweetand-sour fruit in the medium-to full-bodied palate. Silky, knitted tannins to close.
91
Gilbert & Gaillard
2019
Gilbert&Gaillard: 91 punten

A silky attack flows into a full-bodied, powerful palate starting to offer us great southern intensity, capped off with well-judged oak influence.
Goud
Mundus Vini
2019

9,20

Vanaf 12 flessen 8,43 per fles

Even geduld a.u.b.