Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 30 minuten | Op tafel in: 150 minuten
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
Wijnspijs-suggestie:
Bij zuurkool denken veel mensen meteen aan witte wijn. Maar deze choucroute bevat een belangrijk aandeel vlees, waardoor je er ook uitstekend een rode bij kunt drinken! Belangrijk is dan wel dat die rode wijn sappig, fruitig en fris is, anders past ‘ie minder goed bij de frisse zuurkool. Onze aanbeveling is dan ook de biologische Pinot Noir van Domaine Engel. Uitbundig rood fruit, een tikje kruidigheid en een sappigheid die je doet blijven drinken – en eten!
Lichtrode wijn uit de Franse Elzas, met een fris aroma van licht rood fruit. Dankzij de sappige smaak is deze wijn erg lekker als aperitief (wel even koelen). Ook goed bij koude schotels en vleeswaren.
Getest door Hubrecht Duijker
"In de Elzas zijn tegenwoordig ook lekkere rode wijnen te vinden, vervaardigd van pinot noir..." Lees meer